vineri, 13 ianuarie 2012

Scurtă scrisoare III



Mult Stimate și Iubite Domnule Președinte


Este normal ca creșterea tinerilor Fotografi să vă preocupe-n personal și de aceea am apreciat și salutat prin publicarea pe saitul nostru a reglementului celei de a doua ediții a SALONUL NAȚIONAL AL TINERETULUI.
Ba chiar una dintre colegele noastre a făcut efortul de a vă trimite, tocmai din Anglia unde se instruiește pe segmentul ce cu onor îl păstoriți, recte Fotografia, imagini la respectivul con cur s.
Acum mă sună zilnic și mă-ntreabă ce se mai aude cu comedia? Și are dreptate s-o facă, din moment ce la punctul 8 din respectivul Reglement stă scris cu negru pe albul monitorului:
”- CALENDARUL SALONULUI:
- Ultimul termen de primire a lucrărilor: ...........10 decembrie 2011
- Jurizarea lucrărilor: .......................................15 -20 decembrie 2011
- Comunicarea rezultatelor: ............................ 05 ianuarie 2012
- Primirea fotografiilor (format mărit): ...............25 ianuarie 2012
- Vernisajul salonului :......................................10 februarie 2012”


În data la care cu onor vă scriu, 13 ianuarie 2012, tânăra aspirantă la gloria AAFR-ului pe care cu onor conduceți nu a primit nici o notificare a jurizării pe care trebuia s-o finalizați pe 5 ianuarie de dimineață. Mai mult, sunând telefonic eu în personal la unul dintre membrii juriului anunțat în Reglement, acesta și-a declarat totala surpriză mirată cum că precum el nu are habar de așa ceva. Mergând mai departe pe firul narațiunii, am sunat și la punctul 10 din Reglement, denumit CONTACT. Nici acesta nu avea habar de când precum când se va finaliza această importantă manifestațiune culturală pentru junii AAFR-iști.
Onorate Domnule Președinte. Știu că la ora când vă scriu mica mea scrisoare sunteți ocupat până peste cap cu Luna Fotografiei de la nostra Patria (cred că așa se scrie în ungurește), că sunteți o persoană importantă și ultra ocupată cu făcutul de parale din patronaje, coctizații, isigne, fanioane și tot alt felul de chestii-socoteli – ceea ce e bine și reproductiv!
După câte cunoaștem amândoi, vara trecută am dezafiliat FotoIașul de la AAFR în momentul în care am constatat că vă doare-n c…ot de mișcarea fotografică din România și numai vă serviți de ea pentru motive care acum îmi scapă din motiv de lapsus. Dar, dacă doriți, pot să-mi re-aduc aminte…

Acum sincer: eu sunt la o vârstă la care nu veți mai păpa multă cotizație de la mine. Cam vreo 30 de ani doar. Dar cei care acum sunt în preajma vârstei de 20 de ani? Ei vă vor băga în conturi minim 50 de ani de cotizații și taxa la peste 300 de Saloane pe care cu onor le veți organiza în această perioadă.
Deci nu se face, Stimate și MultIubite Domnule Președinte să dezamăgiți segmentul tânăr cotizant și să vă bateți joc de așteptările sale. Păcat!

 Cu deosebită considerație, Pretinu Domniei voastre, bătrânul AAF – actualmente AAFR-ist – Dușa