miercuri, 20 februarie 2013

Despre exerciţiul de admiraţie



Toată viaţa noastră, deşi majoritatea ne ferim să ne raportăm la Modele, am admirat - declarat sau nu - pe câte cineva. Ni l-am dorit în cercul nostru de prieteni, i-am destăinuit micile sau marile noastre secrete, când ne-a fost sau i-a fost greu apropierea dintre noi ne făcea bine, ne alina durerea, tristețea, singurătatea... Nimic nu durează o veșnicie pe lumea asta. Încetul cu încetul timpul estompează totul. Inclusiv aura Modelului la care ne-am raportat mai acum câteva zile. Să însemne că îmbătrânim? Că devenim lipsiți de toleranță? Sau doar faptul că gâlceava noastră cu lumea ne urâțește sufletul fără să prindem de veste?
Cine poate ști...

Expoziție de Fotografie Dan Mititelu la Iași


Dan Mititelu: "Creanga prin Parcul Copou"
Expoziţie de fotografie, galeria ”La Gard”

Prezintă: scriitorul Nichita Danilov.
Vernisaj: marţi, 26 februarie 2013, ora 18, în Sala "Diotima"
Perioadă: 25 februarie - 17 martie 2013.
Program: 24 de ore din 24, şapte zile din săptămână.

În cele 17 panouri (85,5 x 127 cm) care alcătuiesc Galeria de Artă "La Gard" sunt prezentate 40 de fotografii alb-negru ce au dimensiuni între 30,5 x 45 cm şi 70 x 105 cm.
Imaginile au fost sus-trase numai din Parcul Copou în perioada februarie 2011 - ianuarie 2013 şi sunt expoziţional grupate câte zece pentru fiecare din cele patru anotimpuri de umblat creanga.
Albumul-catalog editat (21 x 21 cm, 50 pagini) conţine toate cel 40 de lucrări ale expoziţiei supusă vizionării chiar pe gardul Parcului Copou.
La vernisaj, în Sala "Diotima" din Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a Municipiului Iaşi, se vor proiecta în suită cele 40 de fotografii şi se vor distribui câteva exemplare ale catalogului expoziţiei.

Detalii în:
http://dan-mititelu.ro/?page_id=87.
https://www.facebook.com/events/558495310836135

Vara promisă

Paris 2012

O imagine ciudată... nici casă, nici galerie de artă. Nici mașină mică, nici mașină mare. Nici femeia din vis, nici femeia visată. Nici grădina dorită, nici grădina în care să evadezi într-o zi toridă și lipsită de inspirație. Doar fotograful în stânga și divinitatea în partea dreaptă a imaginii sunt certe... pentru că ce este, de fapt, fotograful? Doar unealta divinității de a lăsa nemuririi o clipă din viață.

În rest, este doar o fotografie pe stradă!