joi, 13 februarie 2014

13.02.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 44

Vineri am fost după Tudorel la Bucale. Cutia mă aștepta la magazin (cam boțită pe la un colț), da mă aștepta. Bag lopata-n ea, îl scot pe Tudorel, îi înțep bacteria... ghinion. Canci curent. Nu-i nimic, îmi zic în gând, o incarc pe tren, că au băgat prize CFR-iștii la vagoane. Mai scociorăsc după accesoriile din cutie, nu-i ocularul de cauciuciu. Ne uităm pe masă, pe sub masă, pe după masă, tot nu-i. Domnu Dancu sună la furnizorul mamii lui de furnizor. Nu-i, da cică facem comandă. Deja mi se pune pata și zic că nu-l iau. Noroc că se potrivește ocularul de la un 5D Mk III. Bun, strâng pe Tudorel, îl înghesui în cutie - bine măcar că au manualul în românească - și o tai la gară. În tren, ghinion... nemeresc singurul vagon fără de prizde. Ajung acasă pe la 23, pun bacteria la încărcat, îl sucesc pe Tudorel pe toate părțile, îi pun cureaua veche și de bumbac, că aia originală cu o parte bumbac și alta piele de cloșcă se face ca curu de babă de 80 de ani pe partea cu chele și te zgârie la gât. După vreo 2 ore jumate se încarcă bacteria și-l iau pe Tudorel la flotări și salturi înainte. Restul ați mai citit. Doar că... Mai sunt niște lipsuri la cutie: Manualul cu instrucțiuni software, Manualul de instrucțiuni pentru rețea LAN, Ghidușul de buzunar.
Măi, cât de nesimțiți pot fi păduchii de la Canon Romanela care-și iau leafa din adaosurile uriașe de la produsele cumpărate de noi? Ce dracu pot face cu manualele respective, că nu cred că le dă cineva extemporale din ele și le trebuie să le buchisească zi de zi. Unul dintre obiective nu are datele de corectare a aberațiilor cromatice în memoria aparatului și, pentru a reuși să le încarc, îmi trebuie manualul. Și nu e bre. Da nu e deloc chiar.
De fapt, dacă stau bine și-mi screm memoria, păduchii de la Canon sunt inexistenți în peisajul fotogenic de la noi. Prin vară s-a rătăcit pe la Iași șmecherul care cică se ocupă de CPS. Adică de implementarea CPS-ului în Romanela. Nu spun că a venit cu alt șmecheraș, mare fotograf de modă cică și cică singurul din Romanela care trăgea pârțuri cu obturatorul de la buza scenei. Măi, și avea belitul niște poze de-ți venea să-ți bați colegul de scaun de proaste ce erau. În fine... s-a încordat CPS-istul ce s-a încordat, că va face și va drege, că va curge lapte și miere și miere și lapte la service. Aiurea-n tramvai. A trecut juma de an și ceva și s-a implementat o Figă. Că așa-i la noi... adică Boul dă paraua și șmecherul face excursii prin-peste unde vrea el din banii noștri. Bașca că-și ia și salarul bengos tot din banii pe care-i strângem lună de lună ca să ne echipăm pasiunea. Tot la Canon Romanela mai e și o tanti P(ia)R-istă. Când apare câte o noutate face asta niște prezentări agramate în Foto Magazin de-ți vine să treci pe Nikon. Acu fo 2 luni mă scremeam într-o problemă vitală legată de Canonică și am pus lopata pe molecular și i-am sunat. Am dat peste o altă tanti care era paralele inegale cu subiectul (legat de service). Cu mare greutate mi-a făcut legătura cu CPS-istul care era surmenat de o ședință și m-a rugat să-i scriu un email. Nici azi nu i-a trecut surmeneala să-mi răspundă. Da vorba aia, dacă vânzările merg de ce să ne batem capul cu mitocanii care aruncâ cu banu-n portofelele noastre (ale celor de la Canonică Romanela), vede-i-aș la șomaj cu gașca și pe noi aparținând de Canon Budapesta!

P.S. pe la 10 și 1 pe 2 pun lopata pe molecular și sun la Canonică de RO. O tanti care nu-și beuse încă cafeaua îmi răspunde așa și-așa. I-a trebuit trei minute ca să se prindă că o depășește situația și mi-l dă la telefon pe CPS. Sunt norocos, e freș. În 2 minute mă lămurește cum să fac pașii la Canon Evropa pentru beleaua mea, mai ales că-și aduce aminte c-am făcut vineri scandal pentru lipsa caucioacei de la ocular. Păi măi nene... pe saitul vostru care e fix-pix cu cel de la Canon Evropa (doar că e în limba lui Decebal-Traian) nu puteți scrie negru pe alb: ”fira-ți ai dracu de cumpărători handicapați ce sunteți, nu avem destule CD-uri să vă dăm așa că urmați pașii cutare și cutare până reușiți în ce v-ați propus”. Și, eventual să pună și poze pentru cum se face, pentru cei mai atehnici, așa ca Mandea???
Ar fi mai simplu și s-ar scuti de crucile și sfinții aferenți...