miercuri, 19 februarie 2014

19.02.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 50

De acum este cam hotărât:

vă invit din data de 24 februarie și până pe 16 martie 2014 în Parcul Copou să vizitați 1 + 1 expoziții de fotografie intitulate Călător - Visător. Imaginile, în număr de aproximativ 100, vor fi expuse pe gardul Parcului Copou (Galeria ”La Gard”) și în interiorul Casei de Cultură a Municipiului Iași ”Mihai Ursachi” (Galeria ”Labirint”).
Organizatori sunt Primăria Municipiului Iași, Casa de Cultură a Municipiului Iași ”Mihai Ursachi” din Parcul Copou și Asociația FotoIași.
Expoziția cuprinde imagini alb-negru și color din peste 10 ani de peregrinări prin România, făcute atât pe film cât și pe suport digital.
Datele despre vernisaj, sper să le anunț mâine!

Și colegul meu, Gabriel Deliu vă invită în perioada 24 februarie - 16 martie 2014 la etajul II din Iulius Mall, (zona Librăriei Cărturești) să-i vizitați expoziția personală de fotografie La pas prin Veneția. Expoziția cuprinde 28 de fotografii color expuse pe șevalete și este organizată de către Primăria Municipiului Iași, Iulius Mall, Librăriile Cărturești și Asociația FotoIași.

O nouă expoziție de fotografie ar trebui să fie o bucurie. Pentru mine este o lehamite. Am muncit vreo două săptămâni să aleg imaginile de pe harduri, să le editez, să aleg din cele peste 400 de imagini editate pe cele pentru expoziție. Când am primit coletul cu imaginile mărite am avut prima dezamăgire. Multe dintre ele erau supraexpuse. Și asta s-a întâmplat pentru prima dată după nu mai știu câte expoziții mărite. Sper ca joi imaginile pe care le-am trimis la refăcut să fie ok. Dacă nu, am gândit, pentru Galeria ”Labirint”, o variantă de avarie. Să expun imagini mai vechi, făcute până în 1995, alb-negru și color. Sunt imaginile care dau viață cărții ”Când eram Fotograf” care au mai fost expuse în Iași, dar pe care destulă lume nu le știe. Eu sper să nu fie nevoie să recurg la această variantă...
De la o vreme nu am mai ținut numărul expozițiilor personale (nu mai spun a celor de grup la care am participat). Habar n-am a câta este cea de luni. Chiar nu contează. Contează doar ca numărul celor care le vor vedea să fie cât mai mare. Iar dacă cineva dintre cei care le vor vizita va spune, la final, în gând ”mulțumesc” va însemna că mi-am atins scopul și că imaginile mele sunt ceea ce am gândit: câte o respirare care să vă mângâie sufletul!