luni, 7 iulie 2014

07.07.2014 - despre Fotografie cu dragoste - 172

N-am mai trecut de mult pe aici. Să fie lipsa de timp? Să fie o lehamite mică (sau mare)? Cred că este câte puțin din amândouă. Și din altele. Și din altele și altele... 


Interiorul a intrat deja de vineri la tipar. Mâine (adică azi) voi duce și coperta. Cea de mai sus. Mai trebuie introdusă pe prima copertă doar sigla Editurii Junimea, unde va apărea Albumul, iar pe coperta patru un cod de bare. Peste vreo două săptămâni va fi gata. Cam asta este. S-a mai încheiat un proiect. Un nou album despre Iași, 320 de pagini (format 23x30 cm) 288 de imagini.

Un gust amar... pentru expoziția cu Târgul Cucuteni 5000 doar patru oameni au trimis imagini. Îmi este greu să înțeleg, mai ales că și alții decât cei care au trimis imaginile au fost acolo în cele trei zile cât a durat. Și au fotografiat. Oare ce? Oare de ce? Urmăresc oamenii care îmi sunt sau mi-au fost aproape în timp. Cei care au făcut Cursurile de Fotografie. Unii dintre ei sunt foarte activi pe FB. Dau și luptă mereu, merg pe ici și pe colea, chiar prin țări străine și fotografiază. Ceea ce este bine. Chiar foarte bine. Din păcate nu au învățat și că trebuie să-și editeze imaginile, să le aleagă, să nu le pună de-a valma - clare, neclare, încadrate cu durere și prost încadrate - deși le-am spus despre asta și la Cursuri și la Întâlniri. La unii a prins, la alții... Am pus și eu zilele care au trecut (din cadrul FIE) câte o cârcă de imagini needitate, doar cropate (cele care trebuiau) pentru a vedea colegii mei că se poate și așa dacă știi să-ți setezi un pic aparatul... Am pus, de a ajuns să mă tragă de urechi Boieru Dinu că-s la Cântarea României și-mi fac numai deservicii. Și? A priceput cineva să vină să spună ”nene, bate-mă, omoară-mă, da mai arată-mi încă o dată cum se umblă la aparat și la laptop, că nu mi-a intrat la cap și vreau să fie cât mai bine pe ogorul meu fotografic... Ciuciu. La toți e bine și frumos. Numai eu văd altceva și mă supăr și mă-ntristez și nu știu ce să fac și cum să spun că nu e bine, că altfel se simte și se iubește cu inima pe Ea, Fotografia!

De amu și încă fo 10 zile iar nu voi scrie. Plec la cucuieta să mă hodinesc. S-auzim cu bine și de bine!